Összes oldalmegjelenítés

2011. december 26., hétfő

A gondolkodástól a megértésig


"A gondolkodás a megértés hiánya.Azért gondolkozol, mert nem értesz.Amikor megszületik a megértés, eltűnik a gondolkodás.A gondolkodás nem adhatja meg a helyes választ, mert csak azt tudja ismételgetni, amit már ismert.
A megértés friss, új. Semmi köze a múlthoz. A megértés itt és most van.Bepillantás a valóságba. A megértés tiszta intelligencia.Tudást kaphatsz, intelligenciát nem.Az intelligencia Veled született. 
Az a frissesség, ami eláraszt a cselekvés közben, az megértésből táplálkozik. És akkor a válasz totális, itt és most van, ezt a kihívás eredményezi, nem a múlt.
A megértés embere igaz.Még ha azt is feleli "nem tudom", sokkal értékesebb a tudatlansága, mint az elme tudása, mert az ő tudatlansága, a tudatlanságának az elfogadása legalább közelebb van az igazsághoz.Legalább nem próbál színlelni, nem álszent.Közvetlenül belenéz a dolgokba.Közvetlen a bepillantása.De fel tudja használni minden felhalmozott tudását, hogy segítsen a bepillantásnak elérnie téged.Fel tud használni mindent, amit összegyűjtött arra, hogy világossá tegye előtted azt, amit el szeretne juttatni hozzád. Az azonban, amit eljuttatni igyekszik, a sajátja. A szavak lehetnek kölcsönzöttek, a nyelv is kölcsönzött-annak kell lennie-, a fogalmak is, csak az nem, amit eljuttatni kíván.A tartály a memóriából érkezik, de a tartalom a saját bepillantása lesz.
Ugyanakkor, akiből hiányzik a megértés, az a sok-sok gondolat áldozatául esik, mert egyetlen bepillantása sincs, ami középpontot adhatna neki.Csak egy gondolattömege van, aminek a tagjai nem kapcsolódnak egymáshoz, sőt akár homlokegyenest ellenkeznek egymással-ellentmondásban állnak, kibékíthetetlen ellenségek.
Egy egész tömeg van benne, -még csak nem is csoport, nem is társadalom, hanem egy tömeg- gondolatokból, melyek ott zizegnek az elme belsejében.
A gondolkodás olyan, mint sok-sok ezer nőt kényeztetni egyszerre.Persze, hogy beleőrülsz.A megértés nagyon egyszerű:összeházasodsz egy bepillantással, de az a bepillantás úgy működik, mint fénysugár, fáklya.Bárhová irányítod a fáklyádat, rejtélyek tárulnak fel, eltűnik a sötétség.
Üzenet:Próbáld megtalálni önmagadban az elrejtett megértést.Ezt úgy teheted meg, hogy eldobod a gondolkodást.A gondolkodás eldobására pedig két lehetőség nyílik:a meditáció vagy a szeretet."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése